Gua Sha

Gua Sha

Ny alternativ behandling


En ”ny” behandlingsmetode, der er blevet praktiseret i Østasien i mange tusinde år, er lige så stille begyndt at komme til Danmark. Det drejer sig om Gua Sha, en form for hudmassage, der består af en skrabemetode, med hvilken man kan behandle både akutte samt kroniske smerter, samt funktionelle problemer.  Forældre kan oplæres i at behandle de børn i hjemmet, som lider af astma, ofte er forkølede eller har koliksmerter. Metoden kan stå alene, især ved børn,  men det anbefales, at den bruges i kombination med akupunktur, da der herved kræves færre nåle og færre behandlinger.


Metoden går i al sin enkelhed ud på først at smøre olie eller en god massagecreme på de muskler, som jeg mener er årsagen til klientens smerter og dernæst begynder jeg at skrabe. Ofte behandler jeg hele rygsøjlen og musklerne ved siden af, da spændingerne i rygraden påvirker nerver til hjernen og de indre organer Farverne fra skrabningen giver mig et godt billede af klientens sundhedstilstand. Jeg skraber på huden med lette bevægelser eller et større tryk i samme retning over flere gange med et specielt redskab lavet af horn, jade eller porcelæn. Huden vil derefter rejse sig 1 mm over hudniveau, og blive prikket, let rød mørkerød, blå, lilla eller sort de steder, hvor der er muskelspændinger eller dårlig blodgennemførsel/stase. Ved mørke farver har tilstanden varet i lang tid. Ved stase pga spændinger vil skrabning lave et lille brud på de små blodkar, og mængder af affaldsstoffer, virus og bakterier vil komme ud og lægge sig mellem muskler og hud. Huden kan være følsom efter behandling op til 12-24 timer, og misfarvningerne vil først forsvinde efter 3-5 dage alt efter alder, farver og klientens immunforsvar. Klienten skal efter behandlingen drikke en masse væske for at skylle affaldsstofferne ud af kroppen. Klienten kan efter behandlingen blive varm, få lidt feber, fryse lidt og få kuldegysninger. Klienten må først gå i bad senest 3 timer efter behandling, da porerne i huden holder sig åbent i flere timer få at lade affaldsstoffer komme ud, og klienten anbefales at holde sig varm og ikke sidde i træk. 


Effekten af behandling er:

Smertelindring.

Fjernelse af affaldsstoffer, virus, bakterier og deres toksiner,

Fjernelse af stase i områder af kroppen, som nu får friskt blod med ilt og næring og stofskiftehormoner.

Skabning af meridianbaner påvirker de indre organer til forbedring af deres funktioner, såsom vejrtrækning, galdeblære- og leverafgifning, urin, og mave-tarmbevægelser osv.   

Styrkning af kroppens immunforsvar. 

 

 


Skrabningen kan også anvendes som en almindelig massageform og derved  løsne spændinger i ryg, nakke og skuldre, hvilket kan være en fordel for især de patienter, som ikke er glade for nåle. Behandlingen vil umiddelbart give en lettelse i kroppen.


Akillessenesmerter

Hovedpinesmerter