Auriculoterapi

Auriculoterapi

Fransk øreakupunktur er en metode, der blev genopdaget og udviklet af en fransk læge, Paul Nogier i 1951. I hans klinik kom en dag en patient med et brændemærke i øret, og  ved forespørgsel fortalte han, at en ”klog kone” havde behandlet ham for iskiassmerter med et godt resultat til følge. Nogier blev nysgerrig og efterfølgende begyndte han at tage sig god tid til sine patienter, og når de havde fortalt om deres lidelser, undersøgte han deres øre med en trykpind. I løbet af 30 år lavede han en præcis kortlægning af kroppen  i øret og udviklede sine egne teorier.


Ørets landkort viser, i grove træk, et foster, der står på hovedet, med armene og benene i den øvre ydre del, de indre organer i øremuslingens nedsænkede del, og hovedet i øreflippen.


Øreakupunkturpunkter er mindre end de fleste kropsakupunkturpunkter, ca. 0,2 mm. i diameter, svarende til tykkelsen af en fin akupunkturnål. Der findes ca. 300 akupunkturpunkter i øret, men Dr. Paul Nogier har lavet nogle faseteorier, hvor fosteret kan vendes både i oprejst og vandret stilling, således at hvert punkt kan have 3 forskellige funktioner/anatomier.


WHO (verdens sundhedsorganisation under FN) anerkendte metoden 1990 som diagnostik- og behandlingsmetode, og der undervises nu i auriculoterapi i hele verden af Dr. Paul Nogiers søn, Dr. Raphael Nogier.


Akupunkturpunkterne behandles med almindelige akupunkurnåle, som skal sidde i 20 minutter, stifter/permanåle, som kan sidde op til 10 dage og derved giver en længere og vedvarende behandling og magnetkugler eller specielle nåle, som kan anvendes til børn.