Behandlingsforløb

Behandlingsforløb

Hvordan foregår en behandling?


Den første konsultation begynder med en samtale, hvor der skrives journal, og hvorfra der evalueres, om behandlingen har nogen effekt. Først vil der blive spurgt ind til det aktuelle problem, dernæst vil der blive spurgt ind til kroppens generelle fysiske og psykiske tilstand samt eventuelle tidligere sygdomme. Patienten opfordres til at nedskrive sin medicin hjemmefra, da det kan være svært at huske præparatnavne samt dosis, dette gælder også naturmedicin eller ikke-receptpligtig medicin. Patienten vil blive bedt om at fremvise sin tunge, da tungens form, eventuelle belægninger og farver sladrer om ubalancer i kroppen.


Ud fra problemstillingen vil jeg eventuelt undersøge patientens kropstilling. Stillingen (f.eks. skæve skuldre, skæve hofter) afslører hjernens opfattelse af lodrette og vandrette linier, som  øjen- og fodstilling samt spændte kæber har indflydelse på.


Dernæst undersøges eventuelt patientens ører med laser, trykpind eller et elektrisk apparat (agiscop), da øret aflejrer krystaller, bliver hævet eller trykfølsomt bestemte steder ved ubalancer i kroppen.


En eller flere af disse undersøgelser vil give et godt billede af de ubalancer, som patienten har i kroppen samt deres årsag.


Inden behandlingen påbegyndes informeres patienten om behandlingsmulighederne, da patienten skal være indforstået med behandlingen, inden den påbegyndes, og der tales om eventuelt nåleskræk og alternative metoder.


Patienten skal ligge på lejet med nåle op til 20-30 minutter for at være sikker på, at energien  i meridianbanerne har været oppe at røre ved nålene. 


I nogle  tilfælde vil 1 behandling være nok, men i de fleste tilfælde vil det dreje sig om flere behandlinger.


Efter en akupunkturbehandling opfordres patienterne til at drikke rigeligt med væske for at udrense kroppen for affaldsstoffer samt  undgå hårde fysiske belastninger samme dag. Kroppen har brug for ro til at arbejde med behandlingen.


Der kan opstå nogle reaktioner efter behandlingen, såsom træthed, lethed, tunghed. Tidligere symptomer kan kortvarigt blusse op, såsom smerter, eksem osv. men de vil forsvinde igen, da akupunktur kortvarigt  i nogle tilfælde kan  vække kroppens hukommelse. Ømhed i indstiksstedet  forsvinder også igen.


Hvis patienten får små nåle i ørerne (permanåle), som skal blive siddende i ca. 10 dage, skal man være opmærksom på betændelse, da permanåle er et fremmedlegeme, som sidder i øret. Dette er endnu ikke sket, men egen læge eller jeg skal kontaktes.


Patienter skal være opmærksomme på, at de kan få karantæne som bloddonor. Det sidste nye er, at patienterne ikke får karantæne, hvis de er behandlet af en, som har en sundhedsuddannelse, hvilket jeg har som sygeplejerske.